Rondom Schin op Geul

Lengte: 9 of 15 km

Start is bij café A ge Pannes.

Steek de rijksweg over en loop de breeweg in. Loop door tot aan de kerk en ga links af, neem na 50 meter achter de kerktrappen het kerkpaadje rechts omhoog (aan de linkerzijde komt u langs het Wijndomein Mauritius, waar Chardonnay wijn wordt verbouwd). Boven aangekomen steekt u het spoor van de miljoenenlijn over en dan naar rechts tot aan de t-splitsing waar u linksaf gaat. Direct achter de spoorwegbrug gaat u naar links, volg het pad tot aan de verharde weg en ga naar rechts (Walem). Vervolgens neemt u de eerste weg links en negeer zijpaden tot op de 4-sprong waar u linksaf gaat richting de kluis. Blijft dit pad volgen tot aan de 3-beeldjes (negeer alle zijpaden). Hier gaat u naar rechts over de geulbrug richting kasteel Schaloen (eventueel een rustplaats). Vervolg de weg richting Rijksweg die u oversteekt en doorloopt tot aan het kapelletje en naar links gaat. Doorlopen tot aan de t-splitsing en ga links omlaag tot aan de verharde weg waar u naar rechts gaat. Volg deze weg tot aan het eerste huis en ga naar links, bij de volgende 3 paden gaat u het middelste pad omhoog voor de wandeling van 9 km.

9 km
Verder met de wandeling van 9 km. Boven aangekomen gaat u naar rechts en het volgend pad naar links. Volgende splitsing naar links en vervolg de weg tot aan de Rijksweg (negeer alle zijpaden) ga naar rechts en na 100 meter ligt uw eindpunt café A ge Pannes.

15 km
Voor de wandeling van 15 km neemt u het rechter pad met trappen omhoog. U blijft het pad volgen totdat u uit het bos komt, ga dan linksaf en direct rechtsaf, blijf deze weg rechtdoor volgen en neem de derde weg linksaf (graspad). Steek de verharde weg over en neem het eerste pad linksaf naar beneden. Volg het pad tot aan de verharde weg en ga naar links en wederom direct rechtsaf. U blijft deze weg volgen die over gaat in een smal wandelpad bij Camping de Gronselenput, volg het tot aan de verharde weg waar u rechtdoor gaat en uitkomt aan de Rijksweg. Ga daar linksaf en na 50 meter ligt café A ge Pannes.