Rondje Schin op Geul

Lengte: 6, 11 of 14 km

Verlaat café A ge Pannes en ga naar rechts. Neem vervolgens de eerste weg naar rechts (Engwegen) richting de Keutenberg. Neem nu het wandelpad dat tussen de huisnr: 9 en 9a ligt. Loop langs camping de Gronselenput en ga bij het bord van camping de Gele Anemoon naar rechts (omhoog) langs het witte huis no: 2. Op de verharde weg gaat u naar links en op de kruising met de knotwilgen en kruisbeeld schuin terug naar rechts, het pad dat midden door het veld loopt(gele paaltje). Negeer het pad van rechts en volg het bordje Sousberg. Neem nu het eerste pad schuin omhoog naar rechts richting het bos (rust banken). Blijf dit pad volgen totdat u op de verharde weg uitkomt en blijf deze weg rechtdoor naar beneden volgen tot aan de Rijksweg, ga hier na rechts en over 100m ligt rustpunt café A ge Pannes. U heeft nu ongeveer 6 km gelopen.

Om 11 of 14 km te lopen verlaat u café A ge Pannes weer en gaat u naar links. Vervolgens neemt u de eerste straat naar links (Grachtstraat) op de 3-sprong neemt u de weg wat rechts langs het huis met nummer 52 loopt. Deze weg gaat over in een onverharde weg. Negeer het eerste smalle pad van links en ga bij de y – splitsing naar rechts, ga op de verharde weg naar rechts en na 100 meter links omlaag (rode paaltje). Onder aangekomen maakt u een scherpe bocht naar rechts, en volgt u het pad langs de bosrand tot aan de verharde weg.

11 km
Voor de 11 kilometer gaat u op de verharde weg naar rechts, loopt u door tot aan de rijksweg en steekt deze over. Ga dan naar rechts en direct naar links (Veeweg). Ga bij de knotwilgen naar links en loop door de weilanden achter het voetbalveld door recht tegen de school aan. Hier gaat u naar rechts de volgende straat naar links en dan de tweede straat naar rechts. Blijf deze weg volgen en u komt op de rijksweg uit. Aan de overkant ligt café A ge Pannes.

14 km
Wilt u de 14 kilometer lopen ga dan op de verharde weg naar links, neem het eerste pad naar rechts en vervolgens weer het eerste pad naar rechts. Negeer het pad dat van links komt,  maar blijf rechtdoor lopen tot aan het kapelletje. Ga hier naar rechts en steek de rijksweg over richting kasteel Schaloen. Blijf het pad volgen tot aan de 3 beeldjes ga hier naar rechts, op y -splitsing naar rechts het pad langs de geul blijven volgen tot aan de verharde weg. Hier gaat u naar rechts. Blijf deze weg volgen tot aan de kruising bij de kerk en ga hier rechtsaf. Vervolgens alle zijwegen van links en rechts negeren en doorlopen tot aan de rijksweg. Aan de overkant ligt het begin en eindpunt: café A ge Pannes.