A ge Pannes – Montagna del Mono

Lengte: 12 km

U kunt deze route ook beginnen bij Hotel-Restaurant Montagna del Monde.
TIP: Parkeer dan bij Parking Het Centrum in Valkenburg.

Start café A ge Pannes
U verlaat café A ge Pannes en steekt de rijksweg over de Breeweg in. Loop door tot aan de kruising bij de kerk en ga daar naar links (de Graafstraat in). Bij de y – splitsing gaat u naar links, en volgt u het pad langs de Geul. Bij de 3 beeldjes blijft u rechtdoor lopen richting Valkenburg. Vervolgens neemt u de eerste weg naar links (autoparkeerplaats). Dan gaat u de geulbrug over en direct daarna naar rechts. Neem het eerste pad naar links en loop over de houten brug. Ga dan naar links en negeer het pad van rechts. Blijf dit pad volgen richting parkeerplaats Geulpark. Op de verharde weg houdt u links aan en gaat u vervolgens weer links en dan direct naar rechts over het voetpad naar de Rijksweg. Steek de rijksweg over en ga naar rechts, vervolgens naar links (Sibbergrubbe) en dan rechts omhoog naar themapark Sprookjesbos. Ga niet richting de ingang van het Sprookjesbos maar houdt bij de y – splitsing rechts aan, het pad langs het hekwerk (geel – rode aanduiding). Negeer de volgende 2 paden van links. Onder aan de weg aangekomen gaat u naar links de eenrichtingsstraat in. Vervolgens gaat u bij Hotel-Restaurant De La Ruine links de trappen omhoog en volgt u het pad. Vervolgens loopt u de trappen omlaag, en gaat u naar rechts. Over 200 meter ligt aan de rechterkant de rustplaats (Hotel - Restaurant Montagna Del Mondo).

Start Hotel-Restaurant Montagna del Monde
Wanneer u Hotel - Restaurant Montagna Del Mondo verlaat gaat u naar links de Daalhemerweg omhoog. Neem dan de eerste weg naar rechts (Konijnsgracht) en ga door het draaipoortje het weiland in. Verlaat het weiland helemaal achter in de hoek links (bij de blauw – rode paaltjes) ook via een draaipoortje. Steek de weg over en neem de trapjes rechts omhoog, volg dan de blauw – rode paaltjes. Houdt vervolgens de wegwijzer Biebosch aan. Geniet ondertussen van het schitterende uitzicht op de Wilhelminatoren. Op de verharde weg gaat u naar rechts en neemt u het eerste pad links omlaag (wegwijzer Biebosch). Houdt weer de blauw – groene paaltjes aan tot u uitkomt aan de weg, ga hier rechts omhoog. Neem vervolgens het brede pad naar links (groene paaltje).

Blijf het brede pad volgen (groene paaltjes) tot aan de 3-sprong en houdt rechts aan (verlaat de groene route). Ga vervolgens op de 4-sprong met kruisbeeld naar links. Dan gaat u op de t-splising naar rechts, om op volgende 3-sprong naar links te gaan. Bij de t-splitsing gaat u weer naar links. Bij de y-splitsing gaat u naar rechts en loopt u door tot aan de verharde weg, ga hier naar links. Loop dan tot aan de Rijksweg en steek deze over en ga naar rechts, volgende weg gaat u naar links (Veeweg). Bij de knotwilgen vervolgens naar links, loop nu door de weilanden en achter het voetbalveld langs tot aan de verharde weg. Ga hier naar rechts en vervolgens de eerste weg links en tweede weg naar rechts. Nu loopt u door tot aan de Rijksweg en aan de overkant ligt café A ge Pannes.