A ge Pannes – Koningswinkelhof

Lengte: 12 km

Het is ook mogelijk om te starten bij het rustpunt: Koningswinkelhof. U kunt dan de auto parkeren op hun parkeerplaats in de Plenkertstraat.

U verlaat café A ge Pannes en steekt de weg over de Breeweg in. Ga voor de geulbrug naar links richting het voetbalveld. Hier draait de weg naar links en neemt u het pad naar rechts voor het kruisbeeld (achter het voetbalveld langs). Via de draaipoortjes loopt u door de weilanden, bij de knotwilgen gaat u naar rechts. Loop door tot aan de rijksweg en ga hier naar rechts, loop door tot aan het vakwerkhuis. Steek hier de weg over en neem het pad dat links langs huisnr: 64 loopt. Blijf dit pad volgen tot aan het kappelletje en ga achter het kappelletje naar links (richting het bos). Ga bij het weiland rechts omhoog (volg de wijzer v/d wandelaar) en loop langs de afrastering omhoog. In het bos komt u een t–splitsing tegen en gaat u naar rechts. Op de volgende 3-sprong gaat u naar links (groene paaltje) . Blijf dit pad volgen tot op de 4 – sprong en ga naar links het bos uit. Blijf het pad naar rechts volgen en ga op de 3 – sprong bij waterbuffers naar rechts omlaag, nu doorlopen tot aan de verharde weg en steek deze weg over en ga naar links en direct naar rechts de onverharde weg op. Vervolgens doorlopen tot aan de t – splitsing en hier links omhoog. Blijf dit pad links omhoog langs de afrastering volgen en op de schuine splitsing links omhoog tot op de verharde weg en ga daar naar rechts. 

Na 100 meter gaat u naar links en direct het schuine pad rechts naar beneden nemen, beneden op de weg uitgekomen gaat u links omhoog (richting de steenkolenmijn). Rechts achter het groene huisje op de parkeerplaats van de steenkolenmijn gaat u de trapjes omhoog het weiland in, vervolgens naar rechts en bij de weiland poortje (blauw en rode paaltje). U steekt het weiland over richting het vakantiepark. Loop vervolgens via een draaipoortje het vakantiepark binnen en volg nu de rode paaltjes tot u het vakantiepark weer verlaat. Ga 20 meter naar rechts en steek de weg over, blijf het rode paaltje naar beneden de onverharde weg volgen. Dit pad naar beneden blijven volgen en u ziet aan linkerkant de rustplaats liggen: Koningswinkelhof, waar u kan genieten van het mooie uitzicht. 

U verlaat uitgerust de Koningswinkelhof via de trappen naar beneden en loopt rechtdoor richting centrum Valkenburg via de Plenkertstraat. Negeer alle zijwegen en paden tot aan de t – splitsing en ga naar rechts (richting Cauberg). Na 50m gaat u naar links onder de Grendelpoort door, achter de poort neemt u de 2de straat naar links (Grote straat) deze aflopen en voor de Geulpoort naar rechts. Loop langs de Jan Linders en steek de weg over richting Hotel Walram. Loop links langs het hotel en steek de Rijksweg over. Neem vervolgens het pad dat links langs de Rabobank loopt. Blijf dit pad naar links volgen langs de geul. Ga vervolgens links over de geulbrug en direct door de poort naar rechts het kasteelpark in, verlaat het park aan de ander zijde en ga bij de dikke steen naar links en op de verharde weg naar rechts. Negeer nu alle zijpaden en blijf langs de geul lopen tot u uitkomt bij de kerk van Schin op Geul hier gaat u naar rechts en u loopt door tot aan de rijksweg aan de overkant ziet u het eindpunt liggen: café A ge Pannes.